top of page

Samarbeid med solcellespesialisten i Bergen

Oppdatert: 23. mai

På Fiskarhaugane 4 utenfor Bergen har en enebolig nylig fått nytt takdekke av 26 All Black solcellepaneler fra Longis Onyx-serie. “All Black” innebærer at panelene og rammen rundt er helt sorte, og dermed passer godt til glasserte takstein og mørke tak. Et steinkast unna eneboligen ligger klosterruinene til Lyse Kloster, et kjent minnesmerke. Nærhet til andre hus gjorde at estetikk var særlig viktig i dette prosjektet.  

Kunden ønsket seg også integrerte paneler. Integrerte paneler er delvis nedsenket i taket, og erstatter eksisterende takstein. Entreprenør Tenk Energi i Bergen tok derfor kontakt med Sunfast for å rådføre seg om valg av paneltype, festesystem og prosjektløsning. Det ble raskt enighet om å benytte festesystem fra GSE. Dette systemet er svært sikkert og sikrer mot fukt akkurat som et vanlig tak. Løsningen gjør også at panelene er mindre skjemmende for hus hvor estetikk er viktig, og hvor eier ønsker en mer diskre løsning. 

 

Bildene fra installasjonsprosessen viser hvilken nøyaktighet Tenk Energi legger i arbeidet, og hvordan man passer på at resultatet blir et som vil vare i mange år fremover. Både paneler, festesystemer og vekselretter fra Growatt er kjøpt fra Sunfast. 

 

Sunfast er i dag et heleid datterselskap av Solcellespesialisten som bistår elektrikere og montører som Tenk Energi med kompetanse og et stort utvalg av systemer for solcellepaneler. Solcellespesialisten er blant Norges første solcelleleverandører, med oppstart i 2005, og er spesialist på skreddersydde løsninger for privatkunder og bedrifter. For Sunfast og Solcellespesialisten er det et mål å få enda flere til å glede seg over egen strøm fra eget solcelleanlegg, og kunder som Tenk Energi er nøkkelaktører i denne målsetningen.

Comments


bottom of page